Žebříčky/Recenze

Facebook

27. prosince 2011 v 15:13 | Anett
Green Day se umístili na 9. místě v žebříčku 'Nejpopulárnější hudební stránka na Facebooku 2011' na ContactMusic.com.

1. Rihanna
2. Bob Marley
3. Avril Lavigne
4. David Guetta
5. Enrique Iglesias
6. Usher
7. Lady Gaga
8. Metallica
9. Green Day
10. Black Eyed Peas

Green Day stránka na Facebooku má již skoro 20 milionů 'like'.

Time Out London

16. září 2011 v 21:51 | Anett
Green Day American Idiot se umístil pod číslem 68 v žebříčku '100 nejlepších songů, které změnily historii' na Time Out London.

10 Top Trios, Gibson.com

27. srpna 2011 v 18:07 | Anett
Greeni se umístili v žebříčku '10 nejlepší trios' na Gibson.com pod číslem 6. Další v žebříčku jsou Cream, Rush, Nirvana, ZZ Top a The Jimi Hendrix Experience.

Časopis Kerrang

27. srpna 2011 v 17:56 | Anett
Billie se objevil v žebříčku '50 nejlepších rock stars v dnešním světě' v časopisu Kerrang. V časopise je pod číslem 10.

Lollapalooza

11. srpna 2011 v 20:54 | Anett
Billboard.com zveřejnil list 20 kapel, které někdy hrály na Lollapalooza, kvuli 20. výročí festivalu. Tento seznam zahrnuje komentáře od Lollapalooza fotografa Tima Mosenfeldera.


,,Green Day hráli na Lollapalooza kvůli turné v roce 1994 a vrátili se sem v roce 2010. Green Day jsou jedni z mých oblíbených k fotografování, díky frontmanovi Billie Joe a jeho skotačení na podiu. Má divoký výkon k vystupování, které mě vždy překvapuje, i po 15 letech."

Rolling Stone

11. srpna 2011 v 20:51 | Anett
Rolling Stone vyhlásil koncem července anketu 'Nejlepší punková kapela'. Výsledky byly oznámeny před pár dny a Green Day se umístili na 1. místě!

"Před 2 týdny jsme se ptali našich čtenářů k vybrání jejich prog rockové kapely. Představovali jsme si, že je logické tento týden to otočit a zeptat se, jaká je jejich oblíbená punková kapela. Ale co jsme neočekávali bylo, že fan stránky Green Day Authority a kapely oficiální stránka GreenDay.com zveřejní odkaz na tuto anketu a žádala fanoušky o hlasování - které dalo kapele významnou podporu v hlasování."

xD

rollingstone.com

26. července 2011 v 19:56 | Anett
Green Day album American Idiot se umístilo na 22. místě v seznamu "100 nejlepších alb od roku 2000" na rollingstone.com.

Nejlepší punkový bubeník

10. července 2011 v 21:58 | Anett
Tré byl nominován a vyhrál cenu za 'Nejlepší punkový bubeník' v časopise DRUM!

Mezi nominované byl také Jonathan Diener (z The Swellers), který skončil na 2. místě a napsal na svůj Twitter zprávu: ,,Jsem na 2. místě punkového bubeníka roku v časopise Drum!, hned pod Tré Cool!". Další nominovaní bubeníci byli Brandon Barnes (z Rise Against), Brooks Wackerman (z Bad Religion) a Pat Thetic (z Anti-Flag).

MusicRadar.com

10. července 2011 v 21:56 | Anett
Green Day se umístili v žebříčku '30 nejlepších vystupujících kapel' na MusicRadar.com. V seznamu jsou pod číslem 20.

Gibson.com

30. června 2011 v 20:31 | Anett
Gibson.com zveřejnil na svých stránkách žebříček 'Nejlepších 50 amerických kapel'. Green Day se umístili pod číslem 50.

Dads Who Rock

30. června 2011 v 20:13 | Anett
Rolling Stone zveřejnil na svých stránkách žebříček Dads Who Rock. Billie je v něm na straně 19.

Green Day - Simpsons movie

10. června 2011 v 22:26 | Anett
Aux.tv uvedl Green Day v seznamu '10 nejlepších hudebních cameo ve filmu'. Green Day jsou zmíněni s rolí v Simpsons movie z roku 2007.

Kerrang! - nejvlivnější rockové kapely

10. června 2011 v 22:23 | Anett
Časopis Kerrang! zveřejnil seznam kapel, o kterých si myslí, že jsou 'nejvlivnější rockové kapely za posledních 30 let'. Nejlepší 10:

1. Metallica
2. Green Day
3. Iron Maiden
4. Slipknot
5. My Chemical Romance
6. Linkin Park
7. Bullet For My Valentine
8. Blink-182
9. Ozzy Osbourne
10. Foo Fighters

Dookie + muzikál AI

29. března 2011 v 17:16 | Anett
Album Dookie se umístilo v žebříčku '20 nejvíce vlivných alb za posledních 20 let' na MSN.com. Dookie je pod číslem 5.
Na stránce Rolling Stone je žebříček '25 nejvíce troufalých kroků v historii rocku'. Greeni jsou v něm zahrnuti s muzikálem American Idiot pod číslem 16.

Inspiredology

26. ledna 2011 v 17:43 | Anett
Na stránce Inspiredology.com byl zveřejněn seznam 'Nejlepších 99 navržených obalů alb'. Green Day se v něm objevili 2x s American Idiot a Dookie.
www.b-u-b-u.blog.cz

MSN.com

25. ledna 2011 v 16:50 | Anett
Budoucí živé album Awesome As Fuck bylo uvedeno v seznamu na MSN.com jako jedno z nejočekávanějších alb roku 2011. Green Day jsou pod číslem 3.

Inspiredology.com

13. ledna 2011 v 14:03 | Anett
Na stránckách Inspiredology.com je žebříček 'Nejlepších 35 inspirujících příkladů typografie na CD obalech'. Green Day album 21st Century Breakdown je v něm zahrnuto.
www.b-u-b-u.blog.cz
Obal alba je inspirován Sixten a navržen byl Chrisem Bilheimerem.

10 největších koncepčních alb všech dob

8. ledna 2011 v 15:51 | Anett
Na stráncách Gibson.com bylo album American Idiot zařazeno do žebříčku '10 největších koncepčních alb všech dob'. Album je pod číslem 5. Další umělci v seznamu jsou Pink Floyd, The Beatles The Who a další.

Rolling Stone

29. prosince 2010 v 15:58 | Anett
Green Day byli zařazeni do seznamu '15 nejlepších ekologických rockových stars' na Rolling Stone.

BJ: ,,Vyrostli jsme v silně rafinerním městě. Dozvěděl jsem se už jako dítě z pouhého zápachu, co ropný průmysl dělá se vzduchem."

Mike: ,,Nemusíte být ekolog, abyste rozpoznal kvalitu vody."


Rolling Stone

27. prosince 2010 v 15:26 | Anett
Album Dookie se umístilo v seznamu 'Nejlepších 500 alb všech dob' na Rolling Stone pod číslem 193.
www.b-u-b-u.blog.cz
 
 

Reklama